Фестивали, празници, чествания

Дефиле на младото вино в Стария Пловдив

Маршрут: София-Пловдив-София
1 дни
Транспорт: Автобус

Цена от:
 29 лв.

Дати на отпътуване:
14.11.2020 г.

ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТОТО ВИНО

14 ноември 2020 г
ЦЕНА 29 лв.

Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски – София. Кратка почивка по пътя. Пристигане в Пловдив.Разглеждане на Стария Пловдив.
„Дефиле на младото вино“ е фестивал за любителите на виното и цели да запознае своите посетители с новата реколта на българските винопроизводители. Това е възможност да се докоснете до историята и културата на Пловдив, опитвайки вкуса на младите вина от цяла България.
През 2009 година 16 български производители на младо вино за пръв път изложиха своите продукти в 6 възрожденски къщи в Стария град на Пловдив. Девет години по-късно традицията се запази, но в събитието участваха над 35 изложители, а локациите в Стария град бяха вече над 15. Последното издание на фестивала бе посетено от над 21 000 български и чуждестранни любители на виното и българската култура.
Десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“ ще събере над 40 винопроизводители от цялата страна и майстори на традиционната местна кухня. В предпоследния уикенд на месец ноември - 13, 14 и 15 уличките на Стария град на Пловдив ще се изпълнят с радостни хора, нетърпеливи да опитат последната реколта на изключителните български технолози по пътя на културно – историческото ни наследство.
„Дни на младото вино“ ще съпътстват фестивала през цялата последна седмица на ноември с различни културни прояви в градска среда, повечето от които с вход свободен за посетителите.
„Дефиле на младото вино-2019” ще започне в 13 часа на 13 ноември /петък/ за десети път с Дионисиево шествие от площада пред Общината. След кратка програма танцьорите и музикантите от ансамбъл „Тракия“ ще ни поведат към Стария град, където се състои откриването на фестивала от официалните лица и известен изпълнител.
Символичният старт на консумацията на младо вино ще стане по традицията с отварянето на първата бъчва на миналогодишен носител на златно отличие. Официалните лица ще поведат ценителите на хубавото българско вино по къщите, приютили майсторите на виното. Дегустациите в трите дни ще са в:
ПЕТЪК, 13 НОЕМВРИ – 14-18ч.
СЪБОТА, 14 НОЕМВРИ – 11-18ч.
НЕДЕЛЯ, 15 НОЕМВРИ – 11-17ч.

„Вечер на майсторите на виното” е специално организирано събитие, на което се обявяват наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента, определен от дегустационната комисия.
Оценката на потребителите е в отделна класация, като за целта желаещите, попълвайки анкетни карти, дават своя глас за най-добрите вина, а някои от тях след изтеглянето на томбола получават награди - бутилки селектирано младо вино, брандирани тирбушони и др..

Посетителите ще могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации. Един жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, ще се предлагат на покупна цена заедно с жетони:
4 ЖЕТОНА - 2 лв.
12 ЖЕТОНА - 6 лв.
ЧАША С 8 ЖЕТОНА - 8 лв.
Отпътуване за София. Пристигане около 19:00 ч.

В цената са включени:
транспорт с туристически автобус
екскурзовод по време на пътуването

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туриста
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата
Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.


Дата
14.11.2020 г.