Екскурзии в България
Екскурзии в чужбина
Почивки
Празници
Документи

Екзотични екскурзии

КИТАЙ 2024 – СРЕЩА НА МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ
Имате въпроси? Обадете ни се:
0888 492 148
13 дни / 10 нощувки
Транспорт
Самолет
Дати на отпътуване:
20.10.2024 г.
Цена от
4950лв.
ЗАПИТВАНЕ
ПРОГРАМА
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1 - 20.10.2024 СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
Среща на летище София, Терминал 2. Полет София - Истанбул.
ПОЛЕТ 1: 20.10.2024 ТК1030 SOF - IST 21:10 - 22:40
Ден 2 - 21.10.2024 ПЕКИН
Пристигане в Истанбул за полет до Пекин.
ПОЛЕТ 2: 21.10.2024 ТК88 IST - PEK 01:35 - 15:35
Пристигане в Пекин в 15:35. Посрещане от представител на местната фирма и трансфер до хотела.
Първи впечатления от Китайската столица, незспорно това е място, което буди люпопитството на всички пътешественици по света. Този мегаполис е богат на минало и настояще, прекрасен както с малките си красиви улици и площади, триколки, ухаеш на печено патешко, очарователен с артистични местни занаятчийски изделия и изкуства до широките си булеварди и красиви небостъргачи.
Настаняване в хотела.
Нощувка в Пекин.
Ден 3 - 22.10.2024 ПЕКИН
Закуска в хотела. Среща с нашия местен екскурзовод за целодневно разглеждане на Пекин.
Пекин на китайски се произнася Бейдзин, от „бей“ - север и „дзин“ - столица. Градът е бил Северната столица на държавата, а Нандзин Южната столица. През XVII век изследователят на Китай, Матео Ричи, нарекъл града Пекинум, името което използваме и до днес. Величествен площад, императорски дворец с изключително великолепие, седемвековна търговска улица ще се разкрият пред очите ни. Многолика е столицата на Китай,
Какво ни очаква днес:
Площад Тянанмън - най-големият градски център на света, с площ 44 хектара в сърцето на Пекин. Това е мястото, на което се случват всички церемонии и събития. Северният портал е величествената Порта на Рая и мира (Тянанмън), символът на Китайска Народна Пепублика. Това място е като Свещената земя за жителите на Китай и е сърцето на държавата.
Забраненият град - Забраненият град е бил императорски дворец на династиите Мин и Цин. Най-голямата и древна сграда в Китай, изграждана от 1406 до 1420 г. През 500 годишната си история, тя е била дом на 24 императора. Любопитен факт е, че този императорски дворец се нарежда сред най-известните дворци в света, наред с Бъкингамския дворец, Версай, Белия дом, Кремъл. Забраненият град е избран да бъде вписан в списъка на световните културни забележителности на ЮНЕСКО. Много интересни са залите за духовно усъвършенстване, тази на радостното дълголетие и залата на хармонията. Истинско изобилие на златни орнаменти и предмети, сребро, перли, прибори, императорски облекла, скъпоценни камъни, както и мебели от епохата на династия Цин.
Храмът на небето - намира се в югоизточната част на Забранения град и обхваща площ от 273 хектара. Използван от императорските династии Мин и Цин като център за церемонии на Бога на Зимното Слънцестоене, както и за молитви за плодородие и жътвата през първия месец на лунната година. Това е най-голямият съществуващ център за молитви към Рая.
Улица Уангфуджинг - 700 годишната търговска улица на Пекин е запазила своя имидж на център на търговията. И до днес е най-посещавантото място за пазаруване в Пекин. Нейната дължина е 1.5 км. и тук клиентът наистина се чувства специален!
Връщане в хотела.
Нощувка в Пекин.
Ден 4 - 23.10.2024 ПЕКИН
Закуска в хотела. Днес ще се докоснем до едно от новите седем чудеса на света - Великата китайска стена, заслужено призната от ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Какво ни очаква днес:
Посещение на Великата китайска стена (в списъка на ЮНЕСКО) - величие на инженерната мисъл и и триумф на човешкия ум, простираща се на 8 850 км и обявена за единствена в света. По-голяма част от стената, запазена и до днес, е от времето на династията Мин (1368 - 1644). Стената се състои от няколо части, като много от тях са достъпни за посещение. С кабинков лифт днес ще стигнем до Мутиеню, една от осемте части, намиращи се недалеч от Пекин.
Гробницата Динглинг на династията Мин (1368 - 1644) - една от техните тринадесет имперски гробници, посветена на императир Уан Ли. Императорът поръчал конструкцията на своята гробница, едва на 22 годишна възраст. Строителството и продължило 6 годиния, а цената и за построяването се измерва с данъците на цялата империя за 2 години. Гробницата е открита през 1958 г. и отворена за публика като подземен мавзолей.
Пазарът за антики Пандзяюан - мястото е известно, особено на колекционери от цял свят, като център на търговия с антики и уникални занаятчийски изделия. Казват, че това е от най-евтините подобни пазари в Пекин. Има по нещо за всеки решил да разгледа, закупи колекционерски предмети или просто да види забележителнни предмети от миналото.
Завръщане в хотела в Пекин.
Нощувка в Пекин.
Ден 5 - 24.10.2024 ПЕКИН - СИАН
След закуска освобождаване на стаите. Предстои ни още един ден в Пекин. Днес ще посетим дворци и храмове, но най-много ще се докоснем до пулсиращото сърце на града, а именно ритъма на живота в този мегаполис.
Трансфер до гарата на Пекин за отпътуване към следващата ни цел - Сиан.
Днес ни очаква вълнуваща среща с „живота в Пекин“. Дали преживяването ни ще отговори на това, което вече сме прочели - предстои да видим!
Посещение на Летния дворец - познат още като Градината на Ясните вълни. Дворецът се намира на 15 км северно от Пекин и е най-голямата древна градина запазена в Китай. Включва 100 павилиона, имения, кули, зали и храмове, запазени в древен стил, както и огромно езеро с кристално чиста вода. Тези градини са били любимото място на Императорското семейство през топлите лета, извън затворените помещения на Забранения град.
Следваща цел е храмът Йонхе Лама с над 300 годишна богата будистка история. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Бъда в света. Използван като официална резиденция на кралските евнуси по време на династията Мин, преустроен като Кралския двор на принц Йонгйен по време на династията Цин.
Разходка с рикша из тесните улици на Пекин, известни с името хутонги. Това е начинът да се докоснем до живота на местните, до техния бит, култура и традиции.
Трансфер до гарата на Пекин за нощен влак до Сиан.
Нощувка във влака.
Ден 6 - 25.10.2024 СИАН
Сутринта пристигаме в Сиан - Трансфер от гарата до хотела. Закуска. Туристическа обиколка на града.
Запознаването със град Сиан ще ни отвори поратата към древната китайска цивилизация. Неговата 3100 годишна история е написана от 13 династии. Знае се, че Сиан е крайната дестинация на известния Копринен път. Днес градът е невероятно красив и живописен, истинско бижу, което очаква своите посетители. Очакват ни срещи с храмове и религии.
Какво ни очаква още днес:
Започваме с посещение на Мюсюлманския район с Великата джамия. Великата джамия е най-голямата и една от най-важните ислямски светини в Китай. Строителството и започва през 742 г. по времето на династията Тан, построена в китайски стил.
Нощен тур до Пагодата на „Голямата Дива гъска“ Та Йен (допълнителна такса за вход). Пагодата е построена през 652 г. по времето на династия Тан, истински шедьовър на будиска архитектура. Една от основните цели на пагодата е била да съхрани ситри и фигури на Буда, пренесени от Индия. Днес, храмът е свещено място за будистите и символ на Сиан.
Нощувка в Сиан.
Ден 7 - 26.10.2024 СИАН - ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ
Закуска. Среща в лобито на хотела с нашия екскурзовод, за да продължим срещата ни със света на Сиан.
Сиан е един от най-ярките градове на поднебесната империя, дом на осмото чудо на света. Казват, че да посетиш Китай и да не видиш Теракотената армия, е все едно да не видиш Папата, когато си в Рим.
Започваме с Малката пагода на Дивата гъска. Построената през VI в. по времето на династията Тан тази 43 метрова пагода е изработена от камът. Време за разходка в зеления и спокоен парк на пагодата.
Следва посещение на Историческия музей на Сиан. Градът е регионална столица, но и вход по Пътят на коприната. Той е един от най-богатите и пазени градове в страната. Историческият музей е с уникално богатата колекциа от 113 000 исторически и културни антики, които представят местна култура от времето на император Цин Шихуан до днес.
Символът на Сиан - Музей на Теракотената армия, притежава колекция от теракотени скулптури на армиите на първия император на Китай, Цин Шъхуан. Това в всъшност специфична форма на погребение, заедно с императора (210-209 г. пр.Хр.), която е имала за цел да предпазва владетеля в отвъдния свят. Открита през 1974 г. от местен фермер, колекцията наброява 1 868 войни и колесници. Този уникален за световната култура обект също е включен в списъка на ЮНЕСКО и е обект на нестихващ интерес.
Трансфер до летището на Сиан за вътрешен полет до Чжандзядзие.
ПОЛЕТ: 3U3271 СИАН/XIY 14:35 - ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ /DYG 16:05
Трансфер и настаняване в Чжандзядзие.
Нощувка в Чжандзядзие.
Ден 8 - 27.10.2024 ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ И ПЪРВИЯТ НАЦИОНАЛЕН ГОРСКИ ПАРК НА КИТАЙ
Закуска в хотела. Среща с местния ни екскурзовод, за да се отправим към забележителните природни красоти и чудеса на Чжанцзяцзе. Това е денят, който ще подарим на ПРИРОДАТА.
Първият Национален горски парк на Китай, с площ 264.6 кв. км, е включен в списъка на ЮНЕСКО през 2004 г..Той може да бъде посетен само в определен период от годината, факт, с който се постарахме да бъде съобразено нашето пътешествие!
Започваме с великолепния Природен горски парк Чжанцзяцзе - паркът се намира в югозападната част на Wulingyuan и се слави със своите павилиони, мостове, пещери, водопади и езера. Две от най-изумителните атракции са Потока Златен Камшик и Жълтата Каменна крепост. Потокът, дълъг около 7.5 км., е известен със своите кристално чисти води, стръмни скали и зелени планини. Крепостта се издига на 800 м. над земята и е внушителна със своите „висящи“ и назъбени скали.
Продължаваме към открития асансьор Байлонг. Съоръжението е стъклено, прикрепено към огромна скала от страната на Wulingyuan, висока 330 м. За този „асансьор“ се смята, че е най-високият и тежък асансьор в света. Предоставен е за ползване през 2002 г.
Стигаме до хълма с Живописната местност Жанджае, разположена в северозападната част на Природен горски парк Чжанцзяцзе, между Жълтата Каменна крепост и планината Тианзи. Местността е естествен планински релеф, заобиколена от високи върхове, разделени от дълбоки низини.
Следващата природна красота за деня е Планината Тианзи, в превод „Син на небето“, разположена в северозападната част на местността Wulingyuan. Резерватът на планината Тианзи се характеризира с величествени скални върхове с гротескни форми, забулени от мъглите в района. Тук се намират много живописнии атракции като Imperial Brush peaks, Fairy maid scattering flowers, Mid-Air farmers cottage. С лифт можем продължим да изкачваме планината, откъдето ще се разкрият още много очарователни гледки.
Наситени с прекрасни емоции се връщане в хотела. След такъв ден е трудно просто да заспиш! Защото преживяното и гледките ще те „преследват“ и в съня!
Нощувка в Чжандзядзие.
Ден 9 - 28.10.2024 ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ - ШАНХАЙ
Закуска в хотела. Представяте ли си какво би било усещането да се разхождаш в небето? Програмата ни днес вероятно ще ни даде отговор на този въпрос.
Предстои един незабравим ден в мистичната планина Тианмен - „Небесната планина“. Разположена само на 8 км южно от града, планината Тянмен (1520 м нв) е обявена за втория национален горски парк в Чжанцзяцзе. Тя е дом на интересни дървесни видове, карстови хълмове и лечебни билки и растения. Следва посещение на Пещерата Тианмен. Призрачната пътека ще ни разкрие спиращи дъха гледки. Направеното от стъкло и „окачено“ на 1403 метра височина техническо съоръжение, привлича хиляди гости от цял свят в мистичната. Още едно място, което задължително присъства в MUST DO списъка с мечти!
Трансфер до летището на Чжанцзяцзе за полет до Шанхай.
ПОЛЕТ: MU2404 ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ/DYG 19:20 - ШАНХАЙ/PVG 21:25
Настаняване в хотела в Шанхай.
Нощувка в Шанхай.
Ден 10 - 29.10.2024 ШАНХАЙ
Закуска. Следва туристическа програма с местен екскурзовод.
Туптящото сърце на традиционен Китай, това е Шанхай днес. Градът е място на среща на Изтока и Запада - небостъргачи се извисяват до древни пагоди, старият и нов свят съжителстват в едно цяло.
Какво ни очаква още днес:
Започваме с улица Нанджинг, впечатляваща с дължината си 5.5 км, която днес има репутацията на търговски център номер 1 в Китай. Няма нищо случайно в този факт, защото това е и най-старата търговска улица в Шанхай, от времето, когато Шанхай отвяря вратите си за широкия свят. Улицата е разделена на източна и западна част от Xizang Road. От двете и страни са разположени над 360 търговски центъра, универсални и специализирани магазини, ресторанти и културни и развлекателни заведения.
Следващата ни цел е The Bund, крайбрежна зона в централната част на Шанхай. Там се намират интересни исторически сгради, разположени по крайбрежието на река Хуангпу, в които в миналото са се помещавали банки и търговски къщи от Обединеното кралство, Франция, САЩ, Италия, Русия, Германия, Япония, Нидерландия и Белгия, както и консулствата на Русия и Великобритания. На The Bund се намират известните шанхайските забележителности Телевизионната кула "Перлата на Изтока" и кулата "Джинмао".
В Градината Ююан, с нейната традиционна архитектура и открити пространства, ще се докоснем до „Стария Китай”. Построена през 16 в. от губернатора на провинцията Пан Юндуан, в чест на баща му, министър по това време. Изящният дизайн и изискано оформление на цялото пространство създават впечатление за "градина в градината“!
Продължаваме към Храма на Нефритения Буда, разположен в гъстонаселената част на Шанхай. Построен през 1882 г. в южните покрайнини на Шанхай и преместен на това място през 1918 г., за да е по-удобен за посещение. Седящата статуя на Буда е издълбана от цяло парче бял нефрит, полупрозрачна и е истински шедьовър на изкуството. Ежедневно това свято място се посещава от хиляди поклонници и гости на града, и това не пречи да съхрани своята святост и очарование.
Старият град на Шанхай ще ни предложи запомнящи се забележителности, като известния в стария град Златен храм, джамията Сяотайуан, градината с лотосови цветя, моста Зигзаг.
Районът на Пудонг Пудонг - това е новата част на Шанхай.
По-богати със всичко видяно днес се завръщаме в хотела за почивка.
Нощувка в Шанхай.
Ден 11 - 30.10.2024 ШАНХАЙ - ХАНДЖОУ
Закуска в хотела. Отпътуваме за град Ханджоу. Столицата на източната провинция Жеджианг в Китай - Ханджоу е културен и икономически център с население 9 милиона души. Гордостта на Ханджоу е езерото Уест Лейк с площ 6,5 кв.км. Ханджоу, както и Суджоу са едни от най-красивите градове. Суджоу, който предстои да посетим, е град на 2500 години, наричан „Венеция на Изтока“, „Столица на Коприната“, „Градът на Градините“. Уникалното си разположение в делтата на река Яндзъ го прави узключително атрактивен и любим и за самите китайци.
Очаква ни красива разходка с кораб по езерото Уест Лейк - по брега с много пагоди, множество острови и спиращи дъха гледки.
Посещение на храма Лингин - един от най-значимите будистки храмове в Китай. Сгушен в подножието на планината Лингин, роден в древността през 326 г.
Нощувка в Ханджоу.
Ден 12 - 31.10.2024 ХАНДЖОУ - СУЖОУ - ШАНХАЙ
Закуска. Отпътуваме за град Суджоу. Сигурно срещали тази древна китайска поговорка, която гласи: “На небето има Рай, на земята - Суджоу“.
Разположен до делтата на река Яндзъ на бреговете на езерото Тайху, градът е популярна туристическа атракция, известен с каменните си мостове, пагоди и красиви градини. По време на династията Сун (960-1279) Суджоу се утвърждава като важен производствен център на коприна и остава такъв и до наши дни. Заслужено е наричан „Китайската Венеция“ заради множеството красиви канали, които го прорязват.
Какво ни очаква днес:
Посещение на Градината на Майстора на мрежи - обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1997г. Тази впечатляваща градина е проектирана от Шъ Джънджъ, служител по време на династия Южен Сун, през 12-и век. Той нарича градината Ю Ин, което означава „Убежището на рибаря“. По-късно, през 18-и век, Сун Дзунхуан, съдебен служител, преименува и реставрира градината.
Разходка по улица Пиндзян - разположена в източната част на Суджоу. Тази улица е запазила и до днес традиционния си облик от времето на династиите Тан и Сун. Тя е е най-добре запазената историческа зона в стария град на Суджоу.
Разходка с триколка из Стария град из живописния Стар град, така като са го правили преди векове пътуващите търговци.
Предстои да се сбогуваме с Китай. Но преди да подредим смомените си от това вълшебно пътешествие ще посетим и известното Пингтан шоу - популярна музикално-устна форма на изкуство, произхождаща от Суджоу.
Късен трансфер до летище Пудонг, Шанхай за полет обратно към България през Истанбул.
ПОЛЕТ 1: 31.10.2024 TK27 PVG - IST 23:05 - 06:15
Ден 13 - 01.11.2024 ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Пристигане в Истанбул за полет до България. Пристигане в София в 09:00
ПОЛЕТ 2: 01.11.2024 TK1027 IST - SOF 08:45 - 09:00

ПРОГРАМА

Ден 1 - 20.10.2024 СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
Среща на летище София, Терминал 2. Полет София - Истанбул.
ПОЛЕТ 1: 20.10.2024 ТК1030 SOF - IST 21:10 - 22:40
Ден 2 - 21.10.2024 ПЕКИН
Пристигане в Истанбул за полет до Пекин.
ПОЛЕТ 2: 21.10.2024 ТК88 IST - PEK 01:35 - 15:35
Пристигане в Пекин в 15:35. Посрещане от представител на местната фирма и трансфер до хотела.
Първи впечатления от Китайската столица, незспорно това е място, което буди люпопитството на всички пътешественици по света. Този мегаполис е богат на минало и настояще, прекрасен както с малките си красиви улици и площади, триколки, ухаеш на печено патешко, очарователен с артистични местни занаятчийски изделия и изкуства до широките си булеварди и красиви небостъргачи.
Настаняване в хотела.
Нощувка в Пекин.
Ден 3 - 22.10.2024 ПЕКИН
Закуска в хотела. Среща с нашия местен екскурзовод за целодневно разглеждане на Пекин.
Пекин на китайски се произнася Бейдзин, от „бей“ - север и „дзин“ - столица. Градът е бил Северната столица на държавата, а Нандзин Южната столица. През XVII век изследователят на Китай, Матео Ричи, нарекъл града Пекинум, името което използваме и до днес. Величествен площад, императорски дворец с изключително великолепие, седемвековна търговска улица ще се разкрият пред очите ни. Многолика е столицата на Китай,
Какво ни очаква днес:
Площад Тянанмън - най-големият градски център на света, с площ 44 хектара в сърцето на Пекин. Това е мястото, на което се случват всички церемонии и събития. Северният портал е величествената Порта на Рая и мира (Тянанмън), символът на Китайска Народна Пепублика. Това място е като Свещената земя за жителите на Китай и е сърцето на държавата.
Забраненият град - Забраненият град е бил императорски дворец на династиите Мин и Цин. Най-голямата и древна сграда в Китай, изграждана от 1406 до 1420 г. През 500 годишната си история, тя е била дом на 24 императора. Любопитен факт е, че този императорски дворец се нарежда сред най-известните дворци в света, наред с Бъкингамския дворец, Версай, Белия дом, Кремъл. Забраненият град е избран да бъде вписан в списъка на световните културни забележителности на ЮНЕСКО. Много интересни са залите за духовно усъвършенстване, тази на радостното дълголетие и залата на хармонията. Истинско изобилие на златни орнаменти и предмети, сребро, перли, прибори, императорски облекла, скъпоценни камъни, както и мебели от епохата на династия Цин.
Храмът на небето - намира се в югоизточната част на Забранения град и обхваща площ от 273 хектара. Използван от императорските династии Мин и Цин като център за церемонии на Бога на Зимното Слънцестоене, както и за молитви за плодородие и жътвата през първия месец на лунната година. Това е най-голямият съществуващ център за молитви към Рая.
Улица Уангфуджинг - 700 годишната търговска улица на Пекин е запазила своя имидж на център на търговията. И до днес е най-посещавантото място за пазаруване в Пекин. Нейната дължина е 1.5 км. и тук клиентът наистина се чувства специален!
Връщане в хотела.
Нощувка в Пекин.
Ден 4 - 23.10.2024 ПЕКИН
Закуска в хотела. Днес ще се докоснем до едно от новите седем чудеса на света - Великата китайска стена, заслужено призната от ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Какво ни очаква днес:
Посещение на Великата китайска стена (в списъка на ЮНЕСКО) - величие на инженерната мисъл и и триумф на човешкия ум, простираща се на 8 850 км и обявена за единствена в света. По-голяма част от стената, запазена и до днес, е от времето на династията Мин (1368 - 1644). Стената се състои от няколо части, като много от тях са достъпни за посещение. С кабинков лифт днес ще стигнем до Мутиеню, една от осемте части, намиращи се недалеч от Пекин.
Гробницата Динглинг на династията Мин (1368 - 1644) - една от техните тринадесет имперски гробници, посветена на императир Уан Ли. Императорът поръчал конструкцията на своята гробница, едва на 22 годишна възраст. Строителството и продължило 6 годиния, а цената и за построяването се измерва с данъците на цялата империя за 2 години. Гробницата е открита през 1958 г. и отворена за публика като подземен мавзолей.
Пазарът за антики Пандзяюан - мястото е известно, особено на колекционери от цял свят, като център на търговия с антики и уникални занаятчийски изделия. Казват, че това е от най-евтините подобни пазари в Пекин. Има по нещо за всеки решил да разгледа, закупи колекционерски предмети или просто да види забележителнни предмети от миналото.
Завръщане в хотела в Пекин.
Нощувка в Пекин.
Ден 5 - 24.10.2024 ПЕКИН - СИАН
След закуска освобождаване на стаите. Предстои ни още един ден в Пекин. Днес ще посетим дворци и храмове, но най-много ще се докоснем до пулсиращото сърце на града, а именно ритъма на живота в този мегаполис.
Трансфер до гарата на Пекин за отпътуване към следващата ни цел - Сиан.
Днес ни очаква вълнуваща среща с „живота в Пекин“. Дали преживяването ни ще отговори на това, което вече сме прочели - предстои да видим!
Посещение на Летния дворец - познат още като Градината на Ясните вълни. Дворецът се намира на 15 км северно от Пекин и е най-голямата древна градина запазена в Китай. Включва 100 павилиона, имения, кули, зали и храмове, запазени в древен стил, както и огромно езеро с кристално чиста вода. Тези градини са били любимото място на Императорското семейство през топлите лета, извън затворените помещения на Забранения град.
Следваща цел е храмът Йонхе Лама с над 300 годишна богата будистка история. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Бъда в света. Използван като официална резиденция на кралските евнуси по време на династията Мин, преустроен като Кралския двор на принц Йонгйен по време на династията Цин.
Разходка с рикша из тесните улици на Пекин, известни с името хутонги. Това е начинът да се докоснем до живота на местните, до техния бит, култура и традиции.
Трансфер до гарата на Пекин за нощен влак до Сиан.
Нощувка във влака.
Ден 6 - 25.10.2024 СИАН
Сутринта пристигаме в Сиан - Трансфер от гарата до хотела. Закуска. Туристическа обиколка на града.
Запознаването със град Сиан ще ни отвори поратата към древната китайска цивилизация. Неговата 3100 годишна история е написана от 13 династии. Знае се, че Сиан е крайната дестинация на известния Копринен път. Днес градът е невероятно красив и живописен, истинско бижу, което очаква своите посетители. Очакват ни срещи с храмове и религии.
Какво ни очаква още днес:
Започваме с посещение на Мюсюлманския район с Великата джамия. Великата джамия е най-голямата и една от най-важните ислямски светини в Китай. Строителството и започва през 742 г. по времето на династията Тан, построена в китайски стил.
Нощен тур до Пагодата на „Голямата Дива гъска“ Та Йен (допълнителна такса за вход). Пагодата е построена през 652 г. по времето на династия Тан, истински шедьовър на будиска архитектура. Една от основните цели на пагодата е била да съхрани ситри и фигури на Буда, пренесени от Индия. Днес, храмът е свещено място за будистите и символ на Сиан.
Нощувка в Сиан.
Ден 7 - 26.10.2024 СИАН - ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ
Закуска. Среща в лобито на хотела с нашия екскурзовод, за да продължим срещата ни със света на Сиан.
Сиан е един от най-ярките градове на поднебесната империя, дом на осмото чудо на света. Казват, че да посетиш Китай и да не видиш Теракотената армия, е все едно да не видиш Папата, когато си в Рим.
Започваме с Малката пагода на Дивата гъска. Построената през VI в. по времето на династията Тан тази 43 метрова пагода е изработена от камът. Време за разходка в зеления и спокоен парк на пагодата.
Следва посещение на Историческия музей на Сиан. Градът е регионална столица, но и вход по Пътят на коприната. Той е един от най-богатите и пазени градове в страната. Историческият музей е с уникално богатата колекциа от 113 000 исторически и културни антики, които представят местна култура от времето на император Цин Шихуан до днес.
Символът на Сиан - Музей на Теракотената армия, притежава колекция от теракотени скулптури на армиите на първия император на Китай, Цин Шъхуан. Това в всъшност специфична форма на погребение, заедно с императора (210-209 г. пр.Хр.), която е имала за цел да предпазва владетеля в отвъдния свят. Открита през 1974 г. от местен фермер, колекцията наброява 1 868 войни и колесници. Този уникален за световната култура обект също е включен в списъка на ЮНЕСКО и е обект на нестихващ интерес.
Трансфер до летището на Сиан за вътрешен полет до Чжандзядзие.
ПОЛЕТ: 3U3271 СИАН/XIY 14:35 - ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ /DYG 16:05
Трансфер и настаняване в Чжандзядзие.
Нощувка в Чжандзядзие.
Ден 8 - 27.10.2024 ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ И ПЪРВИЯТ НАЦИОНАЛЕН ГОРСКИ ПАРК НА КИТАЙ
Закуска в хотела. Среща с местния ни екскурзовод, за да се отправим към забележителните природни красоти и чудеса на Чжанцзяцзе. Това е денят, който ще подарим на ПРИРОДАТА.
Първият Национален горски парк на Китай, с площ 264.6 кв. км, е включен в списъка на ЮНЕСКО през 2004 г..Той може да бъде посетен само в определен период от годината, факт, с който се постарахме да бъде съобразено нашето пътешествие!
Започваме с великолепния Природен горски парк Чжанцзяцзе - паркът се намира в югозападната част на Wulingyuan и се слави със своите павилиони, мостове, пещери, водопади и езера. Две от най-изумителните атракции са Потока Златен Камшик и Жълтата Каменна крепост. Потокът, дълъг около 7.5 км., е известен със своите кристално чисти води, стръмни скали и зелени планини. Крепостта се издига на 800 м. над земята и е внушителна със своите „висящи“ и назъбени скали.
Продължаваме към открития асансьор Байлонг. Съоръжението е стъклено, прикрепено към огромна скала от страната на Wulingyuan, висока 330 м. За този „асансьор“ се смята, че е най-високият и тежък асансьор в света. Предоставен е за ползване през 2002 г.
Стигаме до хълма с Живописната местност Жанджае, разположена в северозападната част на Природен горски парк Чжанцзяцзе, между Жълтата Каменна крепост и планината Тианзи. Местността е естествен планински релеф, заобиколена от високи върхове, разделени от дълбоки низини.
Следващата природна красота за деня е Планината Тианзи, в превод „Син на небето“, разположена в северозападната част на местността Wulingyuan. Резерватът на планината Тианзи се характеризира с величествени скални върхове с гротескни форми, забулени от мъглите в района. Тук се намират много живописнии атракции като Imperial Brush peaks, Fairy maid scattering flowers, Mid-Air farmers cottage. С лифт можем продължим да изкачваме планината, откъдето ще се разкрият още много очарователни гледки.
Наситени с прекрасни емоции се връщане в хотела. След такъв ден е трудно просто да заспиш! Защото преживяното и гледките ще те „преследват“ и в съня!
Нощувка в Чжандзядзие.
Ден 9 - 28.10.2024 ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ - ШАНХАЙ
Закуска в хотела. Представяте ли си какво би било усещането да се разхождаш в небето? Програмата ни днес вероятно ще ни даде отговор на този въпрос.
Предстои един незабравим ден в мистичната планина Тианмен - „Небесната планина“. Разположена само на 8 км южно от града, планината Тянмен (1520 м нв) е обявена за втория национален горски парк в Чжанцзяцзе. Тя е дом на интересни дървесни видове, карстови хълмове и лечебни билки и растения. Следва посещение на Пещерата Тианмен. Призрачната пътека ще ни разкрие спиращи дъха гледки. Направеното от стъкло и „окачено“ на 1403 метра височина техническо съоръжение, привлича хиляди гости от цял свят в мистичната. Още едно място, което задължително присъства в MUST DO списъка с мечти!
Трансфер до летището на Чжанцзяцзе за полет до Шанхай.
ПОЛЕТ: MU2404 ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ/DYG 19:20 - ШАНХАЙ/PVG 21:25
Настаняване в хотела в Шанхай.
Нощувка в Шанхай.
Ден 10 - 29.10.2024 ШАНХАЙ
Закуска. Следва туристическа програма с местен екскурзовод.
Туптящото сърце на традиционен Китай, това е Шанхай днес. Градът е място на среща на Изтока и Запада - небостъргачи се извисяват до древни пагоди, старият и нов свят съжителстват в едно цяло.
Какво ни очаква още днес:
Започваме с улица Нанджинг, впечатляваща с дължината си 5.5 км, която днес има репутацията на търговски център номер 1 в Китай. Няма нищо случайно в този факт, защото това е и най-старата търговска улица в Шанхай, от времето, когато Шанхай отвяря вратите си за широкия свят. Улицата е разделена на източна и западна част от Xizang Road. От двете и страни са разположени над 360 търговски центъра, универсални и специализирани магазини, ресторанти и културни и развлекателни заведения.
Следващата ни цел е The Bund, крайбрежна зона в централната част на Шанхай. Там се намират интересни исторически сгради, разположени по крайбрежието на река Хуангпу, в които в миналото са се помещавали банки и търговски къщи от Обединеното кралство, Франция, САЩ, Италия, Русия, Германия, Япония, Нидерландия и Белгия, както и консулствата на Русия и Великобритания. На The Bund се намират известните шанхайските забележителности Телевизионната кула "Перлата на Изтока" и кулата "Джинмао".
В Градината Ююан, с нейната традиционна архитектура и открити пространства, ще се докоснем до „Стария Китай”. Построена през 16 в. от губернатора на провинцията Пан Юндуан, в чест на баща му, министър по това време. Изящният дизайн и изискано оформление на цялото пространство създават впечатление за "градина в градината“!
Продължаваме към Храма на Нефритения Буда, разположен в гъстонаселената част на Шанхай. Построен през 1882 г. в южните покрайнини на Шанхай и преместен на това място през 1918 г., за да е по-удобен за посещение. Седящата статуя на Буда е издълбана от цяло парче бял нефрит, полупрозрачна и е истински шедьовър на изкуството. Ежедневно това свято място се посещава от хиляди поклонници и гости на града, и това не пречи да съхрани своята святост и очарование.
Старият град на Шанхай ще ни предложи запомнящи се забележителности, като известния в стария град Златен храм, джамията Сяотайуан, градината с лотосови цветя, моста Зигзаг.
Районът на Пудонг Пудонг - това е новата част на Шанхай.
По-богати със всичко видяно днес се завръщаме в хотела за почивка.
Нощувка в Шанхай.
Ден 11 - 30.10.2024 ШАНХАЙ - ХАНДЖОУ
Закуска в хотела. Отпътуваме за град Ханджоу. Столицата на източната провинция Жеджианг в Китай - Ханджоу е културен и икономически център с население 9 милиона души. Гордостта на Ханджоу е езерото Уест Лейк с площ 6,5 кв.км. Ханджоу, както и Суджоу са едни от най-красивите градове. Суджоу, който предстои да посетим, е град на 2500 години, наричан „Венеция на Изтока“, „Столица на Коприната“, „Градът на Градините“. Уникалното си разположение в делтата на река Яндзъ го прави узключително атрактивен и любим и за самите китайци.
Очаква ни красива разходка с кораб по езерото Уест Лейк - по брега с много пагоди, множество острови и спиращи дъха гледки.
Посещение на храма Лингин - един от най-значимите будистки храмове в Китай. Сгушен в подножието на планината Лингин, роден в древността през 326 г.
Нощувка в Ханджоу.
Ден 12 - 31.10.2024 ХАНДЖОУ - СУЖОУ - ШАНХАЙ
Закуска. Отпътуваме за град Суджоу. Сигурно срещали тази древна китайска поговорка, която гласи: “На небето има Рай, на земята - Суджоу“.
Разположен до делтата на река Яндзъ на бреговете на езерото Тайху, градът е популярна туристическа атракция, известен с каменните си мостове, пагоди и красиви градини. По време на династията Сун (960-1279) Суджоу се утвърждава като важен производствен център на коприна и остава такъв и до наши дни. Заслужено е наричан „Китайската Венеция“ заради множеството красиви канали, които го прорязват.
Какво ни очаква днес:
Посещение на Градината на Майстора на мрежи - обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1997г. Тази впечатляваща градина е проектирана от Шъ Джънджъ, служител по време на династия Южен Сун, през 12-и век. Той нарича градината Ю Ин, което означава „Убежището на рибаря“. По-късно, през 18-и век, Сун Дзунхуан, съдебен служител, преименува и реставрира градината.
Разходка по улица Пиндзян - разположена в източната част на Суджоу. Тази улица е запазила и до днес традиционния си облик от времето на династиите Тан и Сун. Тя е е най-добре запазената историческа зона в стария град на Суджоу.
Разходка с триколка из Стария град из живописния Стар град, така като са го правили преди векове пътуващите търговци.
Предстои да се сбогуваме с Китай. Но преди да подредим смомените си от това вълшебно пътешествие ще посетим и известното Пингтан шоу - популярна музикално-устна форма на изкуство, произхождаща от Суджоу.
Късен трансфер до летище Пудонг, Шанхай за полет обратно към България през Истанбул.
ПОЛЕТ 1: 31.10.2024 TK27 PVG - IST 23:05 - 06:15
Ден 13 - 01.11.2024 ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Пристигане в Истанбул за полет до България. Пристигане в София в 09:00
ПОЛЕТ 2: 01.11.2024 TK1027 IST - SOF 08:45 - 09:00

ХОТЕЛИ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети, включително летищни такси към настоящата дата, както следва София - Истанбул - Пекин - Шанхай - Истанбул - София;
 • Билети за вътрешни полети, както следва: Сиан - Чжанцзяцзе и Чжанцзяцзе - Шанхай;
 • Трансфери, транспортни услуги с лицензирани туристически автобуси, съгласно приетата програма;
 • 3 нощувки със закуски в Beijing Dongfang Hotel 4* или подобен в Пекин;
 • 1 нощувка в нощен влак Пекин - Сиан в спален вагон;
 • 1 нощувка със закуска в Holoday Inn Express Ancien West 4* или подобен в Сиан;
 • 2 нощувки със закуски в Best Western plus Qingxin Yuan 4* или подобен в Чжанцзяцзе;
 • 2 нощувки със закуски в Paradise Hotel Shanghai 4* или подобен в Шанхай;
 • 1 нощувка със закуска в Culture Plaza Hotel 4* или подобен в Ханджоу;
 • Посещение на площад Тиананмън, Забраненият град, Храмът на Рая, Улица Уангфуджинг и др.;
 • Посещение на Великата китайска стена, Гробницата Динглинг, Пазарът за антики Пандзяюан и др.;
 • Посещение на Летнен дворец, Храмът Йонгхе Лама, Тур Хутонг с рикша;
 • Посещение на Голямата джамия в Сиан и нощен тур до Пагодата на Голямата Дива Гъска;
 • Посещение на Малката Пагода на Голямата Дива гъска, Музеят на Сиан и Теракотената армия;
 • Посещение на Национален горски парк Чжанцзяцзе - Асансьорът Байлонг, Живописният район Юандзяцзе и Планината Тианзи;
 • Посещение на Планината Тианмен, Пещерата Тианмен и Призрачната пътека;
 • Посещение на улица Нанджинг, The Bund, Градината Ююан, Старият град, Храма на Джейд Буда, Района на Пудонг и “Перлата на Изтока“ - телевизионната кула на Шанхай;
 • Посещение на храма Лингин и разходка с кораб по езерото Уест Лейк;
 • Посещение на Градината на Майстора на Мрежи, Улица Пиндзян, Разходка с триколка из Стария град, Пингтан шоу;
 • Минерална вода за всеки ден от екскурзиите;
 • Местен екскурзовод;
 • Професионален водач-представител на ТО в България;
 • Аудиогайд система за комфортни екскурзоводски беседи;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входна такса за Пагодата на Голямата гъска в Сиан - 3 щатски долара на човек;
 • Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори - около 50 щатски долара на човек за целия престой;
 • Такса за издаване на виза - около 200 лева;
 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;
 • Всички неупоменати разходи за напитки, хранения, бакшиши и др. разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ
Резервации:
 • Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране;
 • Доплащане 21 дни преди тръгване;
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.
Анулационни срокове:
 • До 24 часа след резервация без такса анулациял
 • До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулациял
 • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността на пакета, като такса анулациял
 • Под 21 дни 100% от стойността на пакета като такса анулация.
ВАЖНО:
 • Минимален брой туристи: 15 човека;
 • Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и деца на възраст до 12 години;
 • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България и 2 празни 4 поредни страници в паспорта;
 • За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
 • Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително китайска виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.Необходими документи за кандидатстване за виза: валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, попълнен визов формуляр, две снимки, възможно е да се проведе и интервю;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
 • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Посещение на площад Тиананмън + Забраненият град + Храмът на Рая + Улица Уангфуджинг
Включено в цената
Площад Тянанмън – най-големият градски център на света, с площ 44 хектара в сърцето на Пекин. Това е мястото, на което се случват всички церемонии и събития. Северният портал е величествената Порта на Рая и мира (Тянанмън), символът на Китайска Народна Пепублика. Това място е като Свещената земя за жителите на Китай и е сърцето на държавата.

Забраненият град  – Забраненият град е бил императорски дворец на династиите Мин и Цин. Най-голямата и древна сграда в Китай, изграждана от 1406 до 1420 г. През 500 годишната си история, тя е била дом на 24 императора. Любопитен факт е, че този императорски дворец се нарежда сред най-известните дворци в света, наред с Бъкингамския дворец, Версай, Белия дом, Кремъл. Забраненият град е избран да бъде вписан в списъка на световните културни забележителности на ЮНЕСКО. Много интересни са залите за духовно усъвършенстване, тази на радостното дълголетие и залата на хармонията. Истинско изобилие на златни орнаменти и предмети, сребро, перли, прибори, императорски облекла, скъпоценни камъни, както и мебели от епохата на династия Цин.

Храмът на небето – намира се в югоизточната част на Забранения град и обхваща площ от 273 хектара. Използван от императорските династии Мин и Цин като център за церемонии на Бога на Зимното Слънцестоене, както и за молитви за плодородие и жътвата през първия месец на лунната година. Това е най-голямият съществуващ център за молитви към Рая.

Улица Уангфуджинг – 700 годишната търговска улица на Пекин е запазила своя имидж на център на търговията. И до днес е най-посещавантото място за пазаруване в Пекин. Нейната дължина е 1.5 км. и тук клиентът наистина се чувства специален!

Посещение на Великата китайска стена + Гробницата Динглинг + Пазарът за антики Пандзяюан
Включено в цената
Посещение на Великата китайска стена (в списъка на ЮНЕСКО) – величие на инженерната мисъл и и триумф на човешкия ум, простираща се на 8 850 км и обявена за единствена в света. По-голяма част от стената, запазена и до днес, е от времето на династията Мин (1368 – 1644). Стената се състои от няколо части, като много от тях са достъпни за посещение. С кабинков лифт днес ще стигнем до Мутиеню, една от осемте части, намиращи се недалеч от Пекин.

Гробницата Динглинг на династията Мин (1368 – 1644) – една от техните тринадесет имперски гробници, посветена на императир Уан Ли. Императорът поръчал конструкцията на своята гробница, едва на 22 годишна възраст. Строителството и продължило 6 годиния, а цената и за построяването се измерва с данъците на цялата империя за 2 години. Гробницата е открита през 1958 г. и отворена за публика като подземен мавзолей.

Пазарът за антики Пандзяюан – мястото е известно, особено на колекционери от цял свят, като център на търговия с антики и уникални занаятчийски изделия. Казват, че това е от най-евтините подобни пазари в Пекин. Има по нещо за всеки решил да разгледа, закупи колекционерски предмети или просто да види забележителнни предмети от миналото.

Посещение на Летнен дворец + Храмът Йонгхе Лама + Тур Хутонг с рикша
Включено в цената
Днес ни очаква вълнуваща среща с „живота в Пекин“. Дали преживяването ни ще отговори на това, което вече сме прочели – предстои да видим!

Посещение на Летния дворец – познат още като Градината на Ясните вълни. Дворецът се намира на 15 км северно от Пекин и е най-голямата древна градина запазена в Китай. Включва 100 павилиона, имения, кули, зали и храмове, запазени в древен стил, както и огромно езеро с кристално чиста вода. Тези градини са били любимото място на Императорското семейство през топлите лета, извън затворените помещения на Забранения град.

Следваща цел е  храмът Йонхе Лама с над 300 годишна богата будистка история. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Бъда в света. Използван като официална резиденция на кралските евнуси по време на династията Мин, преустроен като Кралския двор на принц Йонгйен по време на династията Цин.

Разходка с рикша из тесните улици на Пекин, известни с името хутонги. Това е начинът да се  докоснем до живота на местните, до техния бит, култура и традиции.

Посещение на Голямата джамия в Сиан и нощен тур до Пагодата на Голямата Дива Гъска
Включено в цената
Започваме с посещение на Мюсюлманския район с Великата джамия. Великата джамия е най-голямата и една от най-важните ислямски светини в Китай. Строителството и започва през 742 г. по времето на династията Тан, построена в китайски стил.

Нощен тур до Пагодата на „Голямата Дива гъска“ Та Йен (допълнителна такса за  вход). Пагодата е построена през 652 г. по времето на династия Тан, истински шедьовър на будиска архитектура. Една от основните цели на пагодата е била да съхрани ситри и фигури на Буда, пренесени от Индия. Днес, храмът е свещено място за будистите и символ на Сиан.

Посещение на Малката Пагода на Голямата Дива гъска + Музеят на Сиан и Теракотената армия
Включено в цената
Сиан е един от най-ярките градове на поднебесната империя, дом на осмото чудо на света. Казват, че да посетиш Китай и да не видиш Теракотената армия, е все едно да не видиш Папата, когато си в Рим.

Започваме с  Малката пагода на Дивата гъска. Построената  през VI в. по времето на династията Тан тази 43 метрова пагода е изработена от камът. Време за разходка в зеления и спокоен парк на пагодата.

Следва посещение на Историческия музей на Сиан. Градът е регионална столица, но и вход по Пътят на коприната. Той е един от най-богатите и пазени градове в страната. Историческият музей е с уникално богатата колекциа от 113 000 исторически и културни антики, които представят местна култура от времето на император Цин Шихуан до днес.

Символът на Сиан – Музей на Теракотената армия, притежава колекция от теракотени скулптури на армиите на първия император на Китай, Цин Шъхуан. Това в всъшност специфична форма на погребение, заедно с императора (210-209 г.  пр.Хр.), която е имала за цел да предпазва владетеля в отвъдния свят.  Открита през 1974 г. от местен фермер, колекцията наброява 1 868 войни и колесници. Този уникален за световната култура обект също е включен в списъка на ЮНЕСКО и е обект на нестихващ интерес.

Посещение на Национален горски парк Чжанцзяцзе
Включено в цената
Първият Национален горски парк на Китай, с площ 264.6 кв. км, е включен в списъка на ЮНЕСКО през 2004 г..Той може да бъде посетен само в определен период от годината, факт, с който се постарахме да бъде съобразено нашето пътешествие!

Започваме с великолепния Природен горски парк Чжанцзяцзе –  паркът се намира в югозападната част на Wulingyuan и се слави със своите павилиони, мостове, пещери, водопади и езера. Две от най-изумителните атракции са Потока Златен Камшик и Жълтата Каменна крепост. Потокът, дълъг около 7.5 км., е известен със своите кристално чисти води, стръмни скали и зелени планини. Крепостта се издига на 800 м. над земята и е  внушителна със своите „висящи“ и назъбени скали.

Продължаваме към открития асансьор Байлонг. Съоръжението е стъклено, прикрепено към огромна скала от страната на  Wulingyuan, висока 330 м. За този „асансьор“ се смята, че е най-високият и тежък асансьор в света. Предоставен е за ползване през 2002 г.

Стигаме до хълма с Живописната местност Жанджае, разположена в северозападната част на  Природен горски парк  Чжанцзяцзе, между Жълтата Каменна крепост и планината Тианзи. Местността е естествен планински релеф, заобиколена от високи върхове, разделени от дълбоки низини.

Следващата природна красота за деня е Планината Тианзи, в превод „Син на небето“, разположена в северозападната част на местността  Wulingyuan. Резерватът на планината Тианзи  се характеризира с величествени скални върхове с гротескни форми, забулени от мъглите в района. Тук се намират много живописнии атракции като Imperial Brush peaks, Fairy maid scattering flowers, Mid-Air farmers cottage. С лифт можем продължим да изкачваме планината, откъдето ще се разкрият още много очарователни  гледки.

Наситени с прекрасни емоции се връщане в хотела. След такъв ден е трудно просто да заспиш! Защото преживяното и гледките ще те „преследват“ и в съня!

Посещение на Планината Тианмен + Пещерата Тианмен и Призрачната пътека
Включено в цената
Предстои един незабравим ден в мистичната планина Тианмен -  „Небесната планина“. Разположена само на 8 км южно от града, планината Тянмен (1520 м нв) е обявена за втория национален горски парк в  Чжанцзяцзе. Тя е дом на интересни дървесни видове, карстови хълмове и лечебни билки и растения. Следва посещение на Пещерата Тианмен. Призрачната пътека ще ни разкрие спиращи дъха гледки. Направеното от стъкло и „окачено“ на 1403 метра височина техническо съоръжение, привлича хиляди гости от цял свят в мистичната. Още едно място, което задължително присъства в MUST DO списъка с мечти!

Посещение на Нанджинг + The Bund + Градината Ююан + Старият град + Перлата на Изтока и др.
Включено в цената
Започваме с улица Нанджинг, впечатляваща с дължината си 5.5 км, която днес има репутацията на търговски център номер 1 в Китай. Няма нищо случайно в този факт, защото това е и най-старата търговска улица в Шанхай, от времето, когато Шанхай отвяря вратите си за широкия свят. Улицата е разделена на източна и западна част от Xizang Road. От двете и страни са разположени над 360 търговски центъра, универсални и специализирани магазини, ресторанти и културни и развлекателни заведения.

Следващата ни цел е The Bund,  крайбрежна зона в централната част на Шанхай. Там се намират интересни исторически сгради, разположени по крайбрежието на река Хуангпу, в които в миналото са се помещавали банки и търговски къщи от Обединеното кралство, Франция, САЩ, Италия, Русия, Германия, Япония, Нидерландия и Белгия, както и консулствата на Русия и Великобритания. На  The Bund  се намират известните шанхайските забележителности Телевизионната кула "Перлата на Изтока" и кулата "Джинмао".

 В Градината Ююан, с нейната  традиционна архитектура и открити пространства, ще се докоснем до „Стария Китай”. Построена през 16 в. от  губернатора на провинцията Пан Юндуан, в чест на баща му, министър по това време. Изящният дизайн и изискано оформление на цялото пространство създават впечатление за "градина в градината“!

Продължаваме към Храма на Нефритения Буда, разположен в гъстонаселената част на Шанхай. Построен през 1882 г. в южните покрайнини на Шанхай и преместен на това място  през 1918 г., за да е по-удобен за посещение. Седящата статуя на Буда е издълбана от цяло парче бял нефрит, полупрозрачна и е истински шедьовър на изкуството. Ежедневно това свято място се посещава от  хиляди поклонници и гости на града, и това не пречи да съхрани своята святост и очарование.

Старият град  на Шанхай ще ни  предложи запомнящи се забележителности, като известния в стария град Златен храм, джамията Сяотайуан, градината с лотосови цветя, моста Зигзаг.

Районът на Пудонг  Пудонг - това е новата част на Шанхай.

Посещение на храма Лингин и разходка с кораб по езерото Уест Лейк
Включено в цената
Столицата на източната провинция Жеджианг в Китай - Ханджоу е културен и икономически център с население 9 милиона души. Гордостта на Ханджоу е езерото Уест Лейк с площ 6,5 кв.км. Ханджоу, както и Суджоу са едни от най-красивите градове. Суджоу, който предстои да посетим, е град на 2500 години, наричан „Венеция на Изтока“, „Столица на Коприната“, „Градът на Градините“. Уникалното си разположение в делтата на река Яндзъ го прави узключително атрактивен и любим и за самите китайци.

Очаква ни красива разходка с кораб по езерото Уест Лейк – по брега с много пагоди,  множество острови и спиращи дъха гледки.

Посещение на храма Лингин - един от най-значимите будистки храмове в Китай. Сгушен в подножието на планината Лингин, роден в древността през 326 г.

Посещение на Градината на Майстора на Мрежи + Улица Пиндзян + Пингтан шоу и др
Включено в цената
Разположен до делтата на река Яндзъ на бреговете на езерото Тайху, градът е популярна туристическа атракция, известен с каменните си мостове, пагоди и красиви градини. По време на династията Сун (960-1279) Суджоу се утвърждава като важен производствен център на коприна и остава такъв и до наши дни. Заслужено е наричан „Китайската Венеция“ заради множеството красиви канали, които го прорязват.

Какво ни очаква днес:

Посещение на  Градината на Майстора на мрежи -  обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1997г. Тази впечатляваща градина е проектирана от Шъ Джънджъ, служител по време на династия Южен Сун, през 12-и век. Той нарича градината Ю Ин, което означава „Убежището на рибаря“. По-късно, през 18-и век,  Сун Дзунхуан, съдебен служител, преименува и реставрира градината.

Разходка по улица Пиндзян - разположена в източната част на Суджоу. Тази улица е запазила и до днес традиционния си облик от времето на династиите Тан и Сун. Тя е е най-добре запазената историческа зона в стария град на Суджоу. 

Разходка с триколка из Стария град из живописния Стар град, така като са го правили преди векове пътуващите търговци.

Предстои да се сбогуваме с Китай. Но преди да подредим смомените си от това вълшебно пътешествие ще посетим и известното Пингтан шоу - популярна музикално-устна форма на изкуство, произхождаща от Суджоу.