карнавали

Карнавал във Венеция

Маршрут: София-Венеция-Лидо ди Йезоло-Падуа-Верона-Венеция-София
5 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

Цена от:
 295 лв.

Дати на отпътуване:


Карнавал във Венеция - приказна феерия - 2 нощ. - 14.02.20.
4 Дни / 2 Нощувки
Автобус 295
КАРНАВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2020
ВЕРОНА - ПАДУА - ВЕНЕЦИЯ - ЛИДО ДИ ЙЕЗЕЛО
Маршрут: София - Венеция - Верона - Падуа - София
4 дни / 2 нощувки / 2 закуски
Дата на отпътуване: 14.02.20.
1 ден/14.02.20/: София – Белград – Загреб – Венеция
Отпътуване от София, пл. „Ал. Невски” в 04.00 ч. Пътуване по маршрута Белград – Загреб – Любляна – Венеция. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел в района на Венеция. Нощувка
2 ден/15.02.20/: Падуа - Верона
Закуска. Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане) еднодневна екскурзия до Верона и Падуа. Отпътуване за Верона – градът на Ромео и Жулиета. Начало на туристическата обиколка с разглеждане на: Арена ди верона (амфитеатър от 2 в.), площадите: Ербе (на тревите), Синьорията, къщата на Жулиета, крепостта Кастел Векио. Свободно време. Отпътуване за Падуа – град с изключително приятна атмосфера, известен със старинния си университет. Пешеходно разглеждане на града с посещение на: църквата Св. Антонии, Светецът-покровител на града, в чийто възможности е да ни върне, всичко онова, което е ценно за нас, и което в забързаното ежедневие сме загубили. Продължаване на обиколката с посещение на: площад Прато де Ла Вале, катедралата Сан Антонио, старинния университет и намиращото се до него старинно кафене, събирало в продължение на 200-300 години свободномислещите граждани на града. Свободно време. Вечерта връщане в хотела в Лидо ди Йезоло. Нощувка.
3 ден/16.02.20/: Венеция
Закуска. В 8.30 ч. отпътуване за Пунта Сабиони - мястото, откъдето се взима корабчето за посещението на най-романтичния град в света - Венеция. Туристическа програма на града: пл. “Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко - покровител на града, Двореца на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията,Часовниковата кула, разходка по тесните улички с пъстри сувинирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. По желание може да се разходим с гондола из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. В 12.00 ч. може да наблюдавате най-популярното събитие на карнавала – „Полета на Ангела”. Известна в миналото като "турският полет", тази церемония датира от около пет века. Тогава млад турски акробат, със самоделно изработени крила и двойно въже, изминал разстоянието от кораба си на пристанище „Сан Марко” до Катедралата. Свободно време във Венеция за участие в пищните карнавални празненства на площад "Сан Марко" . 15.00 ч. - начало на традиционният парад на Мариите – процесия в карнавални костюми, която започва от Сан Пиетро ди Кастело, преминава през виа „Гарибалди” и достига до площад „Сан Марко”. Тази традиция датира от времето, когато са избирани седемте най-хубави момичета за женене. Около 18.00 ч. Отпътуване за България . Нощен преход.
4 ден/17.02.20/: Венеция - София
Пристигане в София след обяд на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Цената включва
Транспорт с лицензиран автобус 3*
2 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в района на Венеция
Водач по време на пътуването
Цената не включва
Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма – около 30 евро
Еднодневна екскурзия до Верона и Падуа – 40 лв.
Билети за корабчетата до Венеция – 50 лв. (задължително доплащане)
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец (задължително доплащане): за лица до 69 г. – 4 лв; за лица над 70 г. до 79г. - 8.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 79 г. не се застраховат!
Градска такса ( city tax) за 2*/ 3* хотел 1.50 евро на човек на ден ( 4.50 евро за целия престой)(задължително доплащане)
Застраховка Отмяна на пътуване според тарифите
единична стая – 335 лв.
дете до 12г. С двама възрастни в стая на доп.легло – 265 лв.

  • ВАЖНО:
Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването
За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
МУЗЕЙНИ ТАКСИ:
ВЕРОНА:
1. Арена ди Верона – 8.00 EUR – възрастни , 5.50 EUR - студенти, 2.00 EUR - деца от 8 до 14 г., раб. време – от 09.00 - 12.00 ч. и от 15.15 – 17.45 ч.
2. Къщата на Жулиета – 6.00 EUR – възрастни, 5.00 EUR - деца, раб. време – 0т 08.30 – 19.30 ч., понед. – от 13.30 – 19.30 ч.
ВЕНЕЦИЯ:
1. Корабчето - до пл. Сан Марко - ~ 20.00 EUR /в двете посоки/, допл. за корабчето до о-вите Бурано и Мурано - ~ 10.00 EUR
2. Базиликата Сан Марко –раб.време 09.45-17.00 ч.(в неделя и празници раб. време от 14.00 - 17.00 ч.), основен наос - безплатно, Златният олтар – 2.00 EUR, за групи от мин. 15 тур. – 1.00 EUR, Музеят – 4.00 EUR, за групи от мин. 15 тур. – 2.00 EUR, Съкровищницата – 3.00 EUR, за групи от мин. 15 тур. – 1.50 EUR
3. Дворецът на Доджите – 17.00 EUR, за деца до 06-14 г., ученици и студенти между 15 и 25 год., възрастни над 65 г. - 10.00 EUR, групи от ученици – 5.50 EUR
4. Часовниковата кула - 12.00 EUR, за деца от 6 – 14 г. - 7.00 EUR, за ученици от 15-25 г. - 7.00 EUR, възрастни над 65 г. - 7.00 EUR
Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни или

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.
Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Забележка:
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.


Дата
14.02.2020 г.