Предстоящи екскурзии

Охрид, Битоля, Скопие

Маршрут: София-Охрид-Струга-Скопие-София
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Хранене:BB

Цена от:
 125 лв.

Дати на отпътуване:
01.11.2019 г.

Охрид - манастир Свети Наум - Скопие
3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Цени от 125 лв.
ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО - ОХРИД - БИЛЯНИНИ ИЗВОРИ - МАНАСТИР СВЕТИ НАУМ - СТРУГА - СКОПИЕ
Маршрут: София - Скопие - Охрид - София
3 дни / 2 нощувки / 2 закуски
Дати на отпътуване: 26.04; 04.05; 07.06; 06.09; 21.09; 01.11.19;
1-ви ден: София - Скопие - Охрид ( 400 км.)
Отпътуване от София в 7:00 ч. от ул. Оборище и площад "Александър Невски". Пристигане в Охрид ранния следобяд. Настаняване. Свободно време или пожеление екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.
2-ри ден: Охрид
Пешеходна туристическа обиколка на стария град с местен екскурзовод: площада и пристана на града, църквите "Св. Йоан Канео", "Св. Панталеймон" (Плаошник), където с намират мощите на К. Охридски, Самуиловата крепост,църквата "Св.Богородица Перивлепта "XII в. , Амфитеатъра, църквата "Св. София" (раннохристиянска базилика), къщата на братя Робеви, Стария чинар. Свободно време в Охрид или допълнителна екскурзия по желание. Вечерта – по желание с допълнително заплащане – организиране на вечеря в местно заведение с традиционно македонско меню и жива музика. Нощувка.
3-ти ден: Охрид – София ( 400 км)
Закуска. Отпътуване за България, по пътя кратък престой в Скопие (около 1.30ч. - 2.00ч). Пешеходна разходка в Скопие - площад "Македония" с паметника на Александър Велики, Триумфалната арка, Каменният мост - символ на града; старият квартал Вароша - скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Пристигане на ул. Оборище и Александър Невски късно вечерта около 23.30 ч.
Цената включва:
2 нощувки в студио / хотел 3* на съответната база
транспорт с лицензиран автобус/микробус 1*/3*
пешеходна обиколка на Стария град Охрид с местен екскурзовод
туристическа програма в Скопие
водач по време на пътуването
медицинска застраховкас на ЗК Армеец с покритие 5000 евро за лица до 65 г.
  • Забележка:
Хотелът се намира или в центъра на града, или на Охридската ривиера.
Цената не включва:
беседи и входни такси на посещаваните обекти – около 12 лв.
автобусна екскурзия / посещение на манастира Свети Наум - 10 лв. (при мин. 15 човека), цената не включва входни такси - Св. Наум - около 60 денара и параклиса "Св. Петка" - около 100 денара
автобусна екскурзия / посещение на град Струга и манастира „Св. Богордица Калишка” (при мин. 15 човека) - 10 лв. (цената не включва входна такса - „Св. Богордица Калишка” - около 60 денара)
вечеря в местно заведение – около 25 лв.
Доплащане за медицинска застраховка на ЗК Армеец с покритие 5000 евро за лица от 66 г. до 79 г. - 6 лв. Лица над 79 г. не се застраховат! (задължително доплащане)
застраховка "Отмяна на пътуване"
единична стая – 160 лв.
дете до 12 г. с двама възрастни – 115 лв.
  • ВАЖНО:
Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.
Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.


Дата
26.04.2019 г.
04.05.2019 г.
07.06.2019 г.
06.09.2019 г.
21.09.2019 г.
01.11.2019 г.