Екскурзии Сърбия

Купон в Княжевац, шопинг в Пирот и разходка в Ниш

Маршрут: Sofia-Kniazhevats-Sofia
2 дни / 1 нощувки
Транспорт: Автобус
Хранене:HB

Цена от:
 128 лв.

Дати на отпътуване:
14.12.2019 г.

Купон в Княжевац, разходка в Ниш и шопинг в Пирот
2 Дни / 1 Нощувки
Автобус
Цена 128 лв.
Купон в Княжевац, разходка в Ниш и шопинг в Пирот
Маршрут: София - Водопад Бигар - Княжевац - Ниш - София
2 дни / 1 нощувка / 1 закуска / 1 вечеря с жива музика
Дати на отпътуване: 16.03; 20.04; 11.05; 31.08; 19.10; 14.12.19;
1 ден: София - Пирот - Княжевац
Отпътуване в 7:00 ч. от София от ул. Оборище и пл. Ал. Невски. Посещение на град Пирот, известен с пиротския пазар и старата крепост Калето. Свободно време за пазар. Отпътуване за гр. Княжевац, по пътя кратко спиране за фото-пауза до Водопада Бигар. Пристигане в Княжевац - прославил се като винарски район още по време на римската епоха. Княжевац е град на лозята и качествените вина, интересните традиции и приятелски настроени хора. Настаняване в хотел. Свободно време за разглеждане и разходка на Старата Чаршия - визитната картичка на града. По желание посещение на етнографския музей с най-голямата колекция на ръчно плетени чорапи в Сърбия. Княжевац е известен още като „Сръбската Венеция". Колоритният вид на града се дължи на множеството мостове, които свързват двата бряга на р.Търговищки Тимок. Княжевчани ги наричат дървения, белия, бетонния и Моста на любовта. Вечеря в ресторанта на хотела с богато меню, неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, местно производство и жива музика. Нощувка.
2 ден: Княжевац - Ниш - София
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Ниш. Пристигане в Ниш. Градът се намира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през трети век преди христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос - градът на Феите. Интересни забележителности са: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът "Бановина", построен през 1886г., седалище на Нишкия университет. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на ул. Оборище и пл. Ал. Невски.
Цената включва:
транспорт с лицензиран автобус/микробус 1*/3*
1 нощувка със закуска и 1 вечеря с жива музика и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство в хотел 2*/3*
екскурзоводско обслужване по целия маршрут
мед. застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица до 65 г.
Цената не включва:
разходи от личен характер
входни такси на посещаваните обекти - около 150 динара
застраховка "Отмяна на пътуване"
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г (задължително доплащане):
от 65 г. до 70 г. – 3 лв.
от 70 г. до 75 г. – 4 лв.
от 75 г. до 79 г. – 8 лв.
Лица над 79 г. не се застраховат!
Единична стая – 168 лв.
дете до 12 г. с двама възрастни – 118 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.
Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Забележка:
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власт.


Дата
16.03.2019 г.
20.04.2019 г.
11.05.2019 г.
31.08.2019 г.
19.10.2019 г.
14.12.2019 г.